Actuacions de renovació i millora de la xarxa de subministrament d´aigua

El passat dijous 17 de novembre, personal d'Aigües d'Arenys va realitzar una actuació de renovació de la canonada de la xarxa de subministrament d'aigua a l'Avinguda Sant Carles.

L'actuació va permetre la substitució d'un tram de 35 metres de canonada de ferro de diàmetre 60 mm per nova canonada de polietilè de diàmetre 63 mm i pressió nominal 16 atmosferes. També es va aprofitar per instal·lar 3 vàlvules de seccionament als ramals d'escomesa dels edificis directament afectats.

La canonada de ferro substituïda tenia una antiguitat d'uns 60 anys (època en que es va construir l'avinguda i els edificis) i havia arribat al final de la seva vida útil, provocant diverses fuites en les darreres setmanes.

Aqueta intervenció es va portar a terme amb el personal propi d'Aigües d'Arenys i va ser necessari suspendre el subministrament d'aigua als veïns i veïnes de l'Avinguda Sant Carles durant el matí de dijous. Es tracta d’una actuació necessària per millorar la xarxa de subministrament d'aigua. Per tot això els preguem que disculpin les molèsties ocasionades.

També volem aprofitar per recordar les actuacions de millora que s'han desenvolupat en els darrers mesos, especialment durant l'estiu.

Primer de tot ja s'ha completat l'obra de la Crta. Torrentbo entre la Riera Sobirans i el Carrer Can Cosme. Tot i que la part més important de l'actuació, incloent l'obra hidràulica, es va desenvolupar durant els mesos de juliol i agost, els darrers serrells d’aquesta intervenció van finalitzar el passat més d'octubre. Aquesta obra ha permès substituir 135 metres de canonada de transport d'aigua de fibrociment per nova canonada de Polietilè de diàmetre 160 mm i pressió nominal 16 atmosferes. També s'han substituït 100 metres de canonada de distribució d'aigua de PVC per nova canonada de polietilè de diàmetre 110 mm i pressió nominal 16 atmosferes. Aprofitant l'actuació també s'han substituït 3 ramals d'escomesa de plom.

D'aquesta manera, la canonada de fibrociment que va patir un trencament l'octubre de 2015, provocant el tall de subministrament durant 40 hores als veïns i veïnes de diversos carrers del poble, ha quedat definitivament fora de servei.

En segon lloc, durant els mesos de juliol, agost i setembre, s'han substituït diversos trams de canonada a la Urbanització Can Jalpí. En total, s'han substituït uns 200 metres de canonada de polietilè de diàmetre 160 mm i pressió nominal 10 atmosferes per canonada de les mateixes característiques però pressió nominal 16 atmosferes, en diversos trams dels carrers Batlle Tries i Feytiat. La xarxa de subministrament dels carrers de Can Jalpí ha tingut un seguit de fuites i avaries constants en el darrers mesos que han fet necessària aquesta actuació.

La part més important de la substitució de canonada s'ha realitzat al carrer Batlle Tries, en el que s'ha renovat un tram continu de 160 metres. En el carrer Feytiat s'han renovat 3 trams que sumen uns 40 metres en total.

S´adjunten imatges de les actuacions.

Dimecres, 23 Novembre, 2016 - 10:46
Error al visualitzar la imatge
AdjuntMida
santcarles02.jpg38.11 KB
santcarles03.jpg39.95 KB
santcarles04.jpg36 KB
torrentbo01.jpg47.98 KB
torrentbo02.jpg59.48 KB
torrentbo03.jpg42.28 KB
torrentbo04.jpg47.08 KB
jalpi01.jpg51.49 KB
jalpi02.jpg56.69 KB
jalpi03.jpg68.01 KB
jalpi04.jpg52.07 KB