- Notícies
- Qui som?
- Gusam s.a.
- Òrgans rectors
- Funcionament orgànic
- Model de gestió
- Informació econòmica
- Comptes anuals 2022
- Comptes anuals 2021
- Comptes anuals 2020
- Comptes anuals 2019
- Comptes anuals 2018
- Comptes anuals 2017
- Comptes anuals 2016
- Comptes anuals 2015
- Comptes anuals 2014
- Comptes anuals 2013
- Comptes anuals 2012
- Comptes anuals 2011
- Comptes anuals 2010
- Comptes anuals 2009
- Comptes anuals 2008
- Comptes anuals 2007
- Comptes anuals 2006
- Projectes i Serveis
- Ofertes de Treball
- Perfil del contractant
- Seu Electrònica
- Contacta
- Intranet
Dia Mundial de l'Aigua
Avui divendres 22 de març és el Dia Mundial de l'Aigua, data declarada per l'Assemblea General de les Nacions Unides. La celebració d'aquest dia té l'objectiu de fomentar la sensibilització ciutadana envers la gestió de l'aigua com a bé patrimonial que és vida i contribueix a la productivitat econòmica i al benestar social.
A més, s'ha declarat el 2013 Any Internacional de la Cooperació en l’Esfera de l’Aigua. La commemoració vol enfortir el diàleg i la cooperació en tots els àmbits i la important contribució que pot fer al decenni internacional per a l’acció L’aigua font de vida (2005-2015).
Cal recordar que el juliol de 2010, la mateixa Assemblea General de les Nacions Unides va reconèixer, mitjançant un resolució aprovada sense cap vot contrari, El Dret a l'Aigua i al Sanejament com a Dret Humà Fonamental.
L'escassetat d'aigua és avui un dels grans reptes que afronta la humanitat per al futur. L'aigua, no obstant això, és un element molt abundant a la Terra, el problema és que el 97% del total està formada per aigua salada pertanyent a mars i oceans. És per aquesta raó que no és del tot encertat afirmar que l'aigua és un recurs escàs al planeta. L'element realment escàs és l'aigua dolça, és a dir, aquella que és imprescindible per al desenvolupament de la vida terrestre. L'aigua dolça constitueix només un 3% del total de l'aigua present al planeta, i el 70% d'aquesta no està disponible, ja que es troba congelada als bancs de gel polars i a les glaceres.
Aquest fet es veu agreujat per certes activitats humanes que malmeten i contaminen l'aigua existent al planeta. Per aquest motiu el sanejament ha de ser un eix principal en la gestió dels recursos hídrics existents.
Cal esmentar que, tot i que en els darrers anys s'ha augmentat molt l'accés a l'aigua potable a nivell mundial, a dia d'avui encara 900 milions de persones al món no en disposen.
I a més, les diferències entre rics i pobres han augmentat, així, mentre un ciutadà dels Estats Units d'Amèrica consumeix de mitjana 2.000 m3 anuals, un ciutadà de Etiòpia en consumeix 41 m3.
Per tot això, des d’Aigües d'Arenys - GUSAM volem fer-vos consciència de la importància de l'aigua i animar-vos a fer-ne un ús responsable aplicant diferents mètodes d'estalvi que podeu consultar clicant aquí.
Divendres, 22 Març, 2013 - 12:20
- Tornar a les notícies
- Inicieu sessió per enviar comentaris